Hur kan det gå bra för Sverige när välfärden och tillgängligheten inte fungerar


samhallsutv

Jag förstår inte hur man kan säga att det går bra för Sverige när man skiter i LSS och ger avslag till det som är självklart och de som behöver assistans behövde den redan igår men måste ompröva till högsta instans i flera år tills det är dags att söka igen.

Hur kul är det att ta tid på hur länge saker och ting tar hur fan ska man göra den dagen man måste skita 1 timma och man kanske har bedömt att 20 min är rimligt? ”Jag är ledsen men det har tagit över 15 minuter nu så vi lämnar dig här och kommer tillbaka imorgon” eller ”du hinner inte duscha idag för du har skitit för länge”

Snart blir väl de med behov av assistans inlåsta i bur och får leva på vatten och bröd samt duschade med en brandslang utan varmvatten och skulle det bli för dyrt kan man ju bygga upp en gaskammare så blir det nästan gratis i slutändan. Eller varför inte ättestupan.

Man glömmer också att assistans skapar jobb och anhöriga kan jobba fler timmar som bidrar till ökade skatteintäkter samt momsintäkter på det som man sedan spenderar på varor och tjänster som man kanske inte haft råd med om man inte hade ett jobb eller de extra timmarna.

Idag klarar jag mig tillräckligt bra utan assistans men den dagen jag behöver det förväntar jag mig att det ska fungera. Men det är väl som att hoppas på att man vinner storkovan på lotto.

Det pratas även om att man vill bygga snabbt och billigare genom att tumma på vissa saker som påverkar tillgängligheten t.ex. slippa installera hiss i vissa typer av hus. Men vad vore det om man ändrade byggstandarden till total tillgänglighet med färdiga moduler som massproduceras. För anpassning i efterhand är garanterat dyrare än om det redan finns där.

Tänk om man kunde välja att rulla dit man ville utan att behöva kolla om man kommer in utan hjälp och ibland med livet som insats, finns det någon toalett att gå på eller måste jag avstå den dryck som jag tycker vare sig det är vatten eller den där goda drinken.

Alla pratar om att pensionärerna ska få det bättre så vi höjer pensionen med en futtig summa som är ett hån, samtidigt som de måste betala mer skatt än vi som jobbar samt att staten gjorde ett lagligt rån på ca 260 miljarder ifrån AP-fonden som hade varit en del av nuvarande pensionärers pengar. Om det nu går bra för Sverige är det nog dags att betala tillbaka med ränta.

Utan välfärd är Sverige ingenting och man borde inte ha rätt att sitta i säkerhetsrådet hos FN så illa som man sköter saker och ting på hemmaplan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*