Historic beer 1842

På min senaste tur till Åland passade jag på att köpa en öl som heter Historic beer 1842 (found in a wreck – recreated by Stallhagen), den handblåsta flaskan(Jussi Mäkelä) är förpackad i en trälåda i en sjögräsbädd och finns bara i 2000 exemplar.

Denna öl kom till när man bärgade 5 stycken ölflaskor ifrån ett vrak som sjönk i början på 1800-talet i Åland. Några av dessa flaskor skickades för en vetenskaplig analys för att återskapa ölet med dess jästkultur och mikroorganismer som ej förekommer i dagens ölsorter. Ölet påminner mer om vin än öl då man tillverkade det på ett annat sätt än idag.

Hade varit kul att provsmaka den men jag väntar tills jag fyller 50 om 8 år eller så väntar jag ännu längre.

Däremot passade jag på att köpa Historic beer 1843 som massproduceras och är en annan sorts öl med en annan sorts mikroorganism som jag tänker prova så småningom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*