Hejdå Hjärtsvikt

 

20160427_201210

Bilden visar alla mediciner som jag har hämtat ut under ett år och då finns det säkerligen de som har än ännu större hög med burkar och kartonger m.m.

Idag var det dags för återbesök hos hjärtläkaren och det är fantastiskt då det knappt har gått ett år sedan jag blev inlagd för hjärtsvikt. Jag fick nu reda på att min pumpförmåga ligger på 55% vilket är normalvärdet vilket betyder att jag inte har någon hjärtsjukdom längre.

När jag lades in på sjukhus den 15/5 2015 var min vilopuls på 160, min pumpförmåga låg på 11% och blodprovet visade ett NT-proBNP-värde(natriuretiska peptider) på ca 4500 pg/ml.

För 14 dagar sedan visade blodprovet 24 pg/ml och idag ett normalt blodtryck och puls.

Nu i efterhand känner jag att man haft en jäkla tur att allt har gått så smidigt samt blivit bättre och bättre på så här kort tid. Jag hade även tur att jag kom in på akuten i rättan tid för hade jag inte fått rätt hjälp så hade jag garanterat varit på väg mot en säker död.

Men nu går livet vidare med heltidsjobb, äta ordentligt, träna vattengympa och stressa mindre. Jag kommer också fortsätta äta 5mg ramipril morgon och kväll i förebyggande syfte som har visat sig vara bra att göra när man har muskeldystrofi. Vid återbesöket om ett år så kanske nedtrappningen av ramiprilen börjar men det återstår att se.

Som grädden på moset så finns det nu inga hinder att få behålla körkortet då jag är hjärtfrisk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*