På sjukhuset del 2

http://worldartsme.com

Efter ett tag blir det långtråkigt på sjukhus med en massa väntan på invägning, temp, blodtryck, puls, blodprov medicin, ronder, mat med mera. Så vad gör man? Jo man kan ta makten över tv´n i dagrummet och undvika nyhetsprogram och gokväll och kivas, fast jag gav bort fjärren om någon kom in i dagrummet och ville se nyheterna, hade ju plattan att titta på som jag klarade mig fint med. En annan sysselsättning var att gör liknelser av patienter till kändisar/karaktärer via deras röster och några av dem var Torsten Flink, vanheden i Jönssonligan, Robert Gustafsson(100-åringen 10 år äldre), Söderman i Saltkråkan och hackern Boris i Goldeneye.

En annan dag när det lugnt på avdelningen och hade skittråkigt fick jag för mig att klappa lite lätt mot madrassen med händerna i takt med technomusik för att påverka den trådlösa EKG-dosan och ge utslag på monitorn där de satt och övervakade alla som var inkopplade på ekg. Vet inte om det syntes en stor variation på kurvan eller om de tittade till mig av en slump men troligtvis funkade det. Oavsett så var det lite småroligt ändå.

Sista dagen jag skulle ta pulsen så skojade jag till det lite för undersköterskan och sa ”är det nu jag ska hålla andan” nä du ska andas normalt fick jag till svars, då brast det och jag började asgarva. Jag försökte hålla mig för skratt men det brast totalt så det vara bara att ge upp det testet.

Ett annat minne som man inte glömmer är en av undersköterskorna som tog tempen lite hårdhänt så man ryggade tillbaka lite men försynt som man är bet man ihop, fast lärde man sig en teknik eller så härdades man. Ett roligt minne i alla fall.

På sjukhuset försökte jag alltid ha humöret uppe då jag tror att resultatet på behandlingen förbättras, men man hade även några dåliga dagar och några få deppdagar men jag överlevde samt att resultat har blivit bättre för varje månad som gått och nu är det bara att det håller sig så.

Håll tummarna!

1 Trackback / Pingback

  1. På sjukhuset del 1

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*