Let´s Dance – Tony bjuder upp 2013


Jonny och anki i Tony Bjuder upp

2013 skickade jag och min fru Anki in en video till tv4 – Let´s Dance-tävling ”Tony bjuder upp”. Filmen spelades in ifrån Teneriffa där vi röjde undan köksbordet ställde in kameran och markerade inom vilket område man kunde dansa i för att inte rulla ur bild.

Jag minns att vi hade svårt att hålla oss för skratt på grund av att vi dansade på marmorgolv och vid varje sväng lät det som ett pruttljud. Efter 3-4 försök fick vi ihop ett klipp som skickades in och tag ringde Tony Irving och meddelade att vi var uttagna till Tony bjuder upp.

Wow! tänkte jag och Anki, det här kommer bli häftigt samtidigt som vi vart nervösa då vi inte är jättevana linslusar. Först fick vi träffa Tony Irving, diverse ansvariga och ett gäng proffsdansare. Efter det träffade vi Malin och David Watson som var våra danspartners och det filmades när vi la upp koreografin. Nästa moment blev att prova kläder för min del gick det bra, men för min fru gick det inte lika bra då hon inte gillar klänningar och definitivt inte paljetter eller starka färger. Men som tur var fanns det ett alternativ som funkade bra.

När vi käkade i matsalen kom Anna Brolin och frågade vad man var mest nervös för, där vi lät som frågetecken(öh vaddå nervösa).

Fredagen den 10/5 var det dags för sista träningen och sedan bege sig till studion för att käka och fixa till sig samt vänta in pausen då det var vår tur att dansa inför publiken och jag kan säga att en timma innan var jag jättenervös men när vi gick igenom turerna en sista gång lugnade jag ner mig. Nu var man redo att ge sig ut på golvet och köra järnet.

När dansen till Blackjack´s slagdänga ”Inget stoppar oss nu” var det stående ovationer med världsen jubel och energi som fick mig att sjunga på vägen ut från dansgolvet. Då förstod man hur kändisarna upplevde sina resor i Let´s Dance, helt maxat.

Det var 8 tävlingar som sändes live på webben och vi kom trea efter röstningen. Kvällen avslutades med en övernattning på Hotell Stureplan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*