PS4 – Fjärrspel på Mac och PC

När systemprogramvaran 3.5 till Playstation 4 kom öppnades möjligheten upp att spela ps4-spel på din PC eller Mac genom ”share play – Fjärrspel”. För att få det att fungera behöver man ladda en programvara/app till datorn och man rekommenderar en trådbunden anslutning på minst 12 Mbps. Ps4:an måste också vara aktiverad för fjärrspel samt att den är satt som ditt primära ps4-system. Detta görs under menyn för inställningar.  På din PC/Mac måste du koppla in handkontrollen via USB, starta programmet/appen, klicka på start och logga in med ditt ps4-konto.

Jag testade lite olika spel via fjärrspel och det funkade för det mesta bra med Mac pro trådlös och Playstation 4 trådbunden till routern. Dock hade starwars – battlefront problem med lagging när man spelade online. Det är möjligt att det funkar via en trådlös router som är gjord för spelande.

Det stör mig inte så mycket att jag måste ha handkontrollen inkopplad via usb och vem vet i framtiden kanske det går att spela med handkontrollen trådlöst.

En komplett installationsguide och nedladdningen av programvaran hittar du på nedanstående länk till Sony Playstation.

https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/sw/index.html

Lycka till!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*