Stöd Alla Hjärtans ÅR

Jag har startat en insamling för Hjärt-Lungfonden. Var med och stöd min insamling till forskningen som kan ge fler människor fler friska år.

2015 började med 2 förkylningar med hosta och jag blev sämre och sämre efter en fysisk aktivitet i mars där jag inte kunde sluta hosta, trodde det var förkylning. Efter några turer till vårdcentralen utan förbättring blev jag sämre och sämre med andfåddhet, andnöd när man försökte sova och tillslut svullna fötter men hade bestämt mig för att flytta först innan jag sökte hjälp en tredje gång. Men som tur var blev man fundersamma på vårdcentralen då jag inte blev bättre och skulle förnya receptet.

Den 15:e maj tog man vilopulsen som låg på 160 så det blev att åka till akuten och efter 2 timmars väntetid funderade ja på om jag skulle köpa något att dricka och om jag skulle åka hem men kom inte så långt då det var min tur. Som ni förstår så blev jag inlagd , jag hade 11% i pumpförmåga utav 55-60% som är det normala.

Jag hade drabbats av kardiomyopati som ledde till hjärtsvikt med förstorat hjärta då pumpförmågan var försämrad. Efter 11 dagar på sjukhuset med diverse åtgärder och dopat hjärta fick jag komma hem med ett antal mediciner, blodprov och återbesök på hjärtmottagningen. I oktober fick jag träffa hjärtläkaren och han kom fram till att jag hade 35-40% pumpförmåga och att höger kammare var 100% återställd samt att jag slapp äta blodförtunnande. Insåg att man måste haft en jäkla tur att återhämtningen gick bättre än förväntat men kan säga att jag var förvånad att som 40-åring drabbas av hjärtsvikt.

Blir jag 100% återställd ser jag det som en bonus och utan alla duktiga Läkare, Sjuksköterskor, Undersköterskor och Hjärt och Lungfondens stöd till forskarna vet man inte hur det hade slutat. TACK!

I april/maj är det dags för uppföljning hos hjärtläkaren så håll tummarna.

Tillsammans kan vi göra skillnad och rädda liv!

Hälsningar
Jonny

banner AH 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*