Kaffemaskin Krups XP2240

Krups XP 2240

Jag tröttnade på min kapselmaskin och gick funderade på en espressomaskin som är en riktig djungel med stor prisvidd, automatisk eller manuell.

Jag letade inte så mycket utan hittade en som heter Krups XP2240 som hade det jag letade efter, den har ångrör, man kan göra espresso och den kan också brygga 10 koppar med kaffe. Den har 15 bars tryck och 2 timmars varmhållning sedan stänger den av sig själv vilket är väldigt praktiskt.

Första gången jag gjorde en cappucino så blev kaffet blaskigt men fick lära mig att man måste packa kaffet fast det står att maskinen gör det av sig själv. Efter det blev det mycket gott kaffe med lite crema på toppen. Har märkt att det är en konst att göra den perfekta espresson med rätt malningsgrad på kaffet men det är något man får testa sig fram tills man själv är nöjd. Malningsgraden jag testar nu är ”medium fin” och har funkat bra än så länge.

Kaffebönorna jag valt är arabica men den ger inte så bra crema fick jag lära mig idag så jag ska testa andra bönor vid nästa inköp.

Jag är nöjd med detta inköp, den levererar tillräckligt bra för hemmabruk och jag gillar designen och tar inte jättestor plats.

 

Espresso

Frukostbricka

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*