Informationssökning på fel spår

hjärtefrågor

Oavsett vad det gäller så använder vi internet för att leta efter fakta och det gäller verkligen att vara källkritisk till det man läser.

Eftersom min två första läkarbesök inte gjorde mig bättre började man att googla efter svar, det vill säga bli sin egen doktor och det är inget jag rekommenderar för det är väldigt lätt att hamna på helt fel spår där man intalade sig att det var förkylning med luftrörskatarr eftersom det man läste stämde med de symptomer jag hade men i själva verket var det hjärtsvikt.

När jag väl fick rätt diagnos på sjukhuset fanns det väldigt många skrifter att läsa beroende på vilket hjärtfel du drabbats av. Dessa skrifter var välarbetade och lättlästa. Dessa skrifter finns även att läsa på hjärt och lungfondens websida vilket också är en bra källa för senaste nytt.

Två andra sidor som jag varit inne på är American Heart Association och 1177 Vårdguiden.

Det finns säkerligen fler ställen med bra info på hjärtefrågor som ni gärna får dela med er i kommentarsfältet.

Ha en fortsatt trevlig söndag =)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*