Senaste året med oväntad hjärtsvikt del 3

Efter två timmar i väntrummet fick jag tillslut komma in i ett undersökningsrum för EKG och ultraljud med besked om att jag skulle läggas in. Jag tänkte fortfarande inte på hur dålig jag var utan hade humöret uppe och började fundera på flytten igen. Uppe på avdelningen skulle jag byta säng.

Personalen var lite nervös över hur jag skulle komma över till sängen, de gjorde tycka synd ljud ifrån sig och ville hjälpa till på något vis. Då blev jag lite irriterad för när man har muskelsjukdom så vill man inte ha någon för nära då risken att trilla är större än om man gör förflyttning på sitt egna vis.

Det kan vara så att personalen visste allvaret mer än vad man själv gjorde. Väl på sängen ringde jag till frugan och skickade sms till morsan för att meddela vad som hänt. Till morsan skrev jag så här:

”Hej, är inlagd på sjukhus för hjärtsvikt och får behandling.
Jag mår för övrigt bra så jag hör av mig imorgon när jag
sovit ut. Kram Jonny”

Det jag glömde säga var vilken avdelning och vilket sjukhus jag låg på men var för trött för att tänka rationellt men tyckte fortfarande att jag inte var så dålig ”det var ju bara lite hjärtsvikt och nästa fredag går flytten”.

Snacka om att man var envis, det kanske var ett sätt att hantera situationen och sen anser jag att om man tänker positivt och håller humöret uppe så mycket som möjligt blir återhämtningen bättre.

Det här var sista delen. Inom kort kommer lite mer om hur det var på sjukhuset och hur det har gått med återhämtningen.

/Jonny

2 Comments

  1. Du har rätt i det du skriver..saker blir så uppenbara när man är med om en sån här grej. Skönt att flytten är klar så du inte tänker på den längre..Du är viktigast nu. Ta hand om dig.

    kram från oss ”grannar”

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*