Senaste året med oväntad hjärtsvikt del 2

Jag var fortfarande förkyld och den 30:e mars körde jag och frugan rullstolsdans för elever på en skola och han knappt börja förrän jag började hosta och hade svårt att sluta hosta, visste inte att det var hjärthosta utan förkylningen som blivit sämre. Efter en vecka bokar jag min första akuttid till vårdcentralen och diagnosen blev mykoplasma så då blev det en antibiotikakur, hostdämpande och slemlösande medicin.

Under mitt fortsatt kurerande börjar magen krångla så man fick springa på toaletten ofta och börjar bli mer och mer andfådd och får andnöd när jag försöker sova i sängen. Sitter upp hela nätterna i soffan och ibland hittade jag en sovställning som gjorde att jag kunde sova 1 – 5 timmar per dygn. Nu börjar jag få svårt att jobba men fortsätter att åka till jobbet och efter halva dagen åker jag hem och jobbar hemifrån efter en stunds vila.

I slutet av april är det dags för en ny akuttid på vårdcentralen på grund att jag får andnöd och blir andfådd för minsta rörelse, det räckte med att borsta tänderna eller att smöra en macka till frukosten. Den här gången får jag luftrörsvidgande medicin utskrivet vilket gav mig ett nytt hopp på att bli frisk och kunna sova på nätterna. Men jag hade fel det funkade i två nätter sen var det samma visa igen.

Första maj åker jag och frugan till Skövde för att träffa morsan och syrran med familj. Jag mår fortfarande dåligt och vilar mycket i soffan/sängen med stora sömnsvårigheter. När vi åker hem var jag efter halva vägen tvungen att svänga in på en parkeringsplats och vila en timma och ställa in söndagens rullstolsdans.

Jag fortsätter att åka till jobbet och vissa dagar kändes det som att jag ville svänga in på närmaste akut men kämpar emot efter en vecka beslutade jag att ta semester för att hinna packa resterande flyttkartonger inför kommande flytt och fast besluten att flytta innan jag söker hjälp en tredje gång. Nu har jag också börjat förlänga luftrörsvidgande mediciner på webben för man tröttnade på att ränna till vårdcentralen hela tiden.

Tiden gick och nu började jag samla på mig vätska i fötterna som lindrades lite grand med fotmassage och vila. Nu var man ganska trött på allt som hände men skulle envist flytta först.

När det var dags att förnya receptet åter igen så tänkte jag att det var lika bra att beställa 3-pack på en gång så man hinner flytta och efter det ringde de ifrån vårdcentralen med frågor om min beställning. Jag fick nu en ny akuttid den 15/5 för ett ekg-test.

Testet visade att jag hade 160 i vilopuls och läkaren sa att jag skulle åka till akuten på sös men att jag inte skulle ta egen bil. Jag tog mig in till akuten, registrerade mig och blev placerad i ett väntrum sittandes i rullstolen. Tiden går och jag börjar bli törstig och efter ca två timmar började jag bli rastlös och ville köpa något att dricka och åka hem eller att bara köpa något att dricka.

”Jag skulle ju bara flytta först”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*