Senaste året med oväntad hjärtsvikt del 1

pulsmätning i armen

Förmodligen började problemen redan komma krypandes 2011/12 då jag hade många bollar i luften både i arbetslivet, föreningslivet och privat med diverse projekt. Nu när jag vet bättre så var jag jättestressad och hade svårt att sitta still och var jättestressad att sitta still i köer eller när saker tog för lång tid. Ett annat problem var kosthållningen. Man skippade frukosten och drack mycket kaffe, käkade lunch, fruktyoghurt med macka som middag och så käkade jag mycket godis och chips samt snabbmat. För att spä på det hela ytterligare så slarvades det med sömnen.

Hösten 2014 var jag oftast trött och ville vila mycket i soffan och under november kom min första förkylning med lite feber samtidigt bodde jag och frugan på hotell under pågående badrumsrenovering samt förberedelse inför visningen av lägenheten.

Julen 2014 kom, det blev februari 2015 och vi flög ner till Teneriffa för träna polikliniskt på Clinica Vintersol. Vid första bassängpasset började jag hosta efter bara 15-20 minuters träning och tänkte att det var förkylning nummer två som ställde till det idag vet jag att det var hjärthosta. Jag försökte kurera med bisolvon samt ett spanskt dunderkurspulver som bland annat innehåller aspirin. De sista 2,5 veckorna kände jag mig mycket piggare.

Då började man köra mycket vattengympa och uppvisningar/prova-på i rullstolsdans med full fart fram till de sista dagarna innan hemresan.

4 Comments

  1. Men jonny vilken jobbig resa du gjort. Jag vet att det är svårt men varva ner…om du inte redan gjort det. Ta hand om dig. Vi bor ju nära varann nu:-) hälaa anki♥♥

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*